Turkse bruidsfotograaf kosten

Trouwen is iets wat je maar een keer in je leven doet. Het is niet voor niets dat echtparen spreken over de mooiste dag van hun leven. Trouwerijen worden wereldwijd op verschillende manieren gevierd. Een Turkse bruiloft is een evenement wat absoluut uniek is. Er is geen sprake van één trouwdag maar van wel 3 trouwdagen. Al die mooie momenten moet je laten vastleggen, zodat je later de foto’s nog kan terugzien om je trouwfeest opnieuw te beleven. We keken naar een facet van de Turkse trouwerij; de Turkse bruidsfotograaf.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een Turkse bruidsfotograaf

Om het kostenplaatje van een Turkse bruidsfotograaf compleet te hebben is er een aantal traditionele zaken wat je op een rijtje moet hebben. Zo is er sprake van een drietal dagen bij de trouwerij. Verder wordt de trouwerij verspreid over meerdere locaties gevierd.

 • Het huis van de bruidegom. Hier wordt overvloedig gegeten en de Turkse vlag wordt gehesen. De mannen vieren hier de dag en avond voor het huwelijk een feest.
 • Het huis van de bruid. Hier wordt eerst de henna-avond gevierd waarna er een aantal rituele handelingen wordt verricht om voorspoed en geluk over het huwelijk af te roepen.
 • De trouwerij met de imam. Dit is een klein gedeelte van de totale trouwerij maar wel een heel belangrijk gedeelte. Dit deel van de trouwerij duurt doorgaans tussen 10 en 20 minuten.
 • De feestzaal. Daar gaan op de derde dag het bruidspaar en de gasten naar toe. Hier wordt de hele dag en avond feest gevierd waarbij honderden gasten aanwezig zijn om het feest te vieren.

We keken voor jou naar de kosten van de Turkse bruidsfotograaf naar aanleiding van het bovenstaande kostenplaatje.

Welke producten of diensten neem je af Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Bruidsfotograaf voor 3 dagen voor één locatie 3 dagen a 750 euro 2250 euro
Bruidsfotograaf voor 1 dag voor één locatie 1 dag a 750 euro 750 euro
Vliegticket bruidsfotograaf per persoon wanneer deze wordt ‘ingevlogen’ vanuit Turkije Retourticket voor 1 persoon Tussen 500 en 600 euro
Verblijfskosten één bruidsfotograaf wanneer deze wordt ingevlogen vanuit Turkije en vanwege het werk in een hotel moet verblijven. 3 nachten verblijf in hotel Tussen 225 en 450 euro
Ontwikkelen en afdrukken van trouwfoto’s Afhankelijk van aantal foto’s Tussen 750 en 2000 euro
 • Als je een bruidsfotograaf uit Nederland kiest. Je kan natuurlijk kiezen om een bruidsfotograaf uit Nederland in te huren. Je bespaart op die manier behoorlijk op de reis- en verblijfskosten van de fotograaf. Je loopt echter ook het risico dat de fotograaf niet exact weet welke delen van de trouwerij er gefotografeerd moeten worden. Daardoor loop je het risico dat de trouwerij verkeerd wordt vastgelegd met alle gevolgen van dien. Een trouwdag kan je nooit meer overdoen.
 • Als je een bruidsfotograaf uit Turkije laat invliegen. Bij een trouwerij komen er behoorlijk wat gasten vanuit Turkije ingevlogen. Het is dan ook heel normaal dat de bruidsfotograaf ook uit Turkije komt. Deze is bekend met alle rituelen die bij een Turkse bruiloft horen. Bovendien spreekt deze het Turks als moedertaal wat de communicatie vergemakkelijkt. Je zal dan wel een vliegticket moeten vergoeden, en daarnaast moet je een hotel voor de fotograaf regelen. Deze kosten moet je uiteraard ook vergoeden.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Turkse bruidsfotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

 • Keuze 1: hoeveel fotografen huur je in. Bij een Turkse trouwerij is het zo dat er op meerdere plekken tegelijk een feest wordt gevierd. Wil jij dit alles tot in het kleinste detail laten vastleggen, dan heb je dus meerdere fotografen nodig om dit alles te regelen. Hoe gedetailleerder je het resultaat wil hebben, hoeveel meer fotografen er nodig zijn.
 • Keuze 2: hoeveel locaties zijn er. We gaan uit van 3 locaties bij een trouwerij. In principe moet er heen en weer worden gereisd door de fotograaf van de ene locatie naar de andere. Bovendien moet de foto apparatuur op iedere locatie weer worden opgebouwd. Een kostbare aangelegenheid die uiteraard voor jouw rekening komt.
 • Keuze 3: Hoeveel gasten zijn er. Bij een Turkse trouwerij zijn doorgaans veel meer gasten aanwezig dan bij een Nederlandse trouwerij. Als je wil dat alle gasten worden gefotografeerd zal je meer fotografen nodig hebben dan wanneer je minder gasten hebt. Het aantal gasten bepaalt dus voor een deel de kosten van de Turkse bruidsfotograaf.
 • Keuze 4: Waar komt de fotograaf vandaan. Je kan ervoor kiezen om een Nederlandse bruidsfotograaf te huren, maar je kan er ook voor kiezen om een Turkse bruidsfotograaf in te laten vliegen. De meerkosten hiervan zoals een vliegticket en verblijfskosten komen uiteraard voor jouw rekening.

Praktische bespaartips

 • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een fotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel opleveren wat kan oplopen tot 30 procent.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.