Kosten henna fotograaf

Kosten henna fotograaf bruiloftEen trouwerij is iets wat in alle culturen wordt gevierd. Iedere cultuur heeft zo zijn eigen hoogtepunten bij een trouwerij. Een aantal culturen hebben het versieren van het lichaam met henna als hoogtepunt van de voorbereidingen voor een trouwerij. Dit is niet iets als een in de stoel van de visagist gaan zitten. Er worden henna kunstenaren voor ingevlogen die de vrouwen van het gezelschap en natuurlijk de bruid zelf prachtig versieren met henna kunstwerken. Dit is iets wat je voor de rest van je leven wil herinneren. Het is dan ook goed om het door een henna fotograaf te laten vastleggen.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een henna fotograaf

De henna dag die bij een trouwerij hoort kan wel een hele dag duren. Het is dan ook goed om je te beseffen dat een henna fotograaf voor een hele dag moet worden ingehuurd. De dag zal overgaan in de avond en dat onderdeel is eigenlijk minimaal net zo belangrijk. Een henna fotograaf huur je dan ook in voor een aantal uren wat afwijkt van het aantal uren van een normale trouwerij. We keken voor jou naar de kosten van een henna fotograaf.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een henna fotograaf voor een dag Per dag van 8 uur Tussen 700 en 800 euro
Een henna fotograaf voor een avond Per avond van 4 uur Tussen 500 en 700 euro
Een henna fotograaf laten ‘invliegen’ uit het land van herkomst van het bruidspaar Op basis van retourticket met het vliegtuig Tussen 200en 600 euro
Overnachting van een henna fotograaf die ‘ingevlogen’ is Per hotel overnachting Tussen 125 en 200 euro
Ontwikkelen en afdrukken van de henna foto’s Afhankelijk van het aantal afgesproken foto’s Tussen 400 en 700 euro
  • Als je een henna fotograaf uit Nederland inhuurt. In principe kan je prima een henna fotograaf uit Nederland inhuren om de foto’s te maken. Houd er dan wel rekening mee dat deze fotograaf niet zomaar alle culturele gewoontes kent van jouw land. Ook zal de fotograaf niet altijd de taal van het bruidspaar en de gasten spreken wat voor nogal wat communicatie stoornissen kan zorgen. Het uiteindelijke resultaat van de henna foto’s kan hierdoor tegen vallen.
  • Als je een henna fotograaf uit het land van herkomst inhuurt. Je kan een henna fotograaf inhuren uit het land van herkomst. In dit geval zal je meer kosten moeten betalen voor de fotograaf. Je betaalt dan geen kilometervergoeding, maar je betaalt een retourticket voor de fotograaf. Bovendien zal je voor de nacht volgend op de fotoshoot waarschijnlijk een hotel overnachting moeten boeken. Dit brengt behoorlijk wat extra kosten met zich mee.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Een henna fotograaf inhuren heeft een prijskaartje. Hoeveel je betaalt bepaal je voor een groot deel zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Waar komt de fotograaf vandaan. We gingen in het bovenstaande schema uit van de tarieven van een Nederlandse henna fotograaf. Het kan echter zijn dat je een henna fotograaf gaat inhuren vanuit jullie land van herkomst. In dat geval betaal je andere reiskosten aan de fotograaf. Je betaalt een kilometerkosten, maar een vliegticket. Je betaalt ook voor een overnachting aangezien de fotograaf pas laat in de avond klaar is met de henna fotoshoot.
  • Keuze 2: Welk tarief hanteert de fotograaf. Een henna fotograaf uit Nederland zal veel meer berekenen voor een dag en een avond werk dan een henna fotograaf uit het land van herkomst van het bruidspaar. Dat heeft te maken met het uurloon wat in ieder land verschillend is, maar wat in Nederland behoorlijk hoog ligt. Dit is dan ook iets wat voor een heel groot gedeelte de kosten van een fotograaf bepaalt.
  • Keuze 3: Hoeveel gasten komen er. Bij een bruiloft kan het zomaar zijn dat er honderden gasten komen. Wanneer je wil dat die allemaal tijdens de henna avond mooi op de foto komen te staan zal je wellicht niet genoeg hebben aan één fotograaf. Je zal in sommige gevallen meerdere fotografen moeten inhuren voor dit werk. Je mag het uurloon en eventueel de kosten van het invliegen dan moeten vermenigvuldigen.
  • Keuze 4: Wat wil je met de foto’s laten doen. Je kan ervoor kiezen om de foto’s van de henna fotograaf allemaal op een usb stick te laten plaatsen. Dit is vooral handig wanneer de fotograaf in het buitenland gevestigd is. Je kan dan in eigen land de afdrukken gaan bestellen. Je kan er echter ook voor kiezen om de foto’s voor een deel op canvas te laten afdrukken of in een album te laten afdrukken. Hier zal je aan de fotograaf extra voor moeten betalen. Je hebt dan echter wel een professionele blijvende herinnering aan jullie trouwdag.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een henna fotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan direct vrijblijvend meerdere offertes die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel opleveren oplopend tot wel 30 procent.

 

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.