Kosten portretfotograaf

Kosten portretfotograafMooie herinneringen moet je vastleggen in het leven. Je gezin is iets wat continu verandert. Het ene moment houd je jouw kind als pasgeboren baby in je handen, maar voordat je er erg in hebt is dat lieve kleintje een nukkige puber geworden. Het is dan ook goed om de diverse fases in jullie leven te laten vastleggen. Een portretfotograaf is hiervoor de aangewezen persoon. Hij of zij is in staat om iemand vast te leggen zoals diegene is. Het karakter van de persoon die wordt gefotografeerd moet tot uitdrukking komen wanneer je kijkt naar het portret. Dit is een kunst, hiervoor moet je een goede fotograaf inhuren. We zijn voor jou in de wereld van portretfotografie gedoken en kwamen tot de volgende bevindingen.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een portretfotograaf

Als je een portretfotograaf zoekt kan je dat op een aantal manieren doen. De snelste manier is naar de fotograaf die ook pasfoto’s maakt en daardoor een groter formaat foto laten maken. Het is dan een kleine momentopname en het resultaat zal eenvoudig zijn. Een dergelijk portret is leuk wanneer je snel een cadeautje voor een geliefde wil laten maken, maar echt voor groot aan de muur is het wellicht wat minder geschikt.

Wie wat meer wil uitgeven aan een mooi portret belandt bij een portretfotograaf met een eigen studio. Hier zijn achtergronden aanwezig om een portretfoto mooi te laten uitkomen. Ook is er vaak de gelegenheid om je nog even mooi aan te kleden voor de foto en om eventueel je haar en je make-up bij te werken. De professionele portretfotograaf zal je bovendien een advies kunnen geven voor je kleding. Je wil toch immers een portret waarop je niet al te flets uitkomt.
Daarnaast is er nog een speciaal soort portretfotografie die momenteel heel gewild is. We hebben het over ‘model voor één dag’. Hierbij komt een visagiste langs die jou mooi opmaakt en bovendien je haar mooi maakt. Daarna word je gekleed in kleding die staat alsof je op de catwalk bent. Een mooi portret of een serie foto’s maakte een dergelijke dag compleet. Het resultaat doet het prachtig aan de muur van je huis. Als je een mooi portret van jezelf of van je gezin wil laten maken ga je natuurlijk naar de portretfotograaf toe. Een dergelijke foto zal bijna altijd in de studio van een portretfotograaf worden gemaakt, maar een foto op locatie is natuurlijk ook mogelijk. We hebben voor je uitgezocht hoeveel je kwijt zal zijn aan een portretfotograaf en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke dienst neem je af Wat is de eenheid Wat is de prijs per eenheid
Professionele fotograaf uur Tussen 60 en 100 euro
Professionele fotograaf voor een korte reportage van 1 tot 1,5 uur Reportage Tussen 60 en 80 euro
  • Als je de portretfoto als vergroting afgedrukt wil hebben. Wil jij de portretfoto gelijk als vergroting krijgen zodat hij aan de muur kan bij jou thuis; in dat geval zal je de afdrukkosten en de materiaalkosten aan de fotograaf moeten betalen. De kosten zijn afhankelijk van de materialen die de fotograaf gebruikt.
  • Als je de portretfoto digitaal aangeleverd wil hebben. Wil jij zelf bepalen hoe je de portretfoto afgedrukt wil hebben; in dat geval laat je de portretfoto(s) op een USB stick zetten of digitaal naar je mail versturen.

Hoe is het prijskaartje van de portretfotograaf opgebouwd

De hoogte van het prijskaartje van de portretfotograaf wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel ervaring heeft de portretfotograaf van jouw keuze. Een beginnende portretfotograaf zal een lager tarief hanteren per uur dan een verder gevorderde portretfotograaf. Het resultaat van een meer ervaren fotograaf is echter doorgaans mooier dan het resultaat van een beginnende fotograaf.
  • Keuze 2: Moet de foto op locatie worden genomen. Een portretfotograaf die een foto op locatie komt maken zal hiervoor reiskosten moeten maken. Die reiskosten zal hij doorgaans aan jou berekenen. Het bedrag aan reiskosten is afhankelijk van het aantal kilometers wat de portretfotograaf maakt. Soms komen ze echter voor gereduceerd tarief op locatie binnen een straal van een aantal kilometers van hun bedrijf.
  • Keuze 3: Betreft het een standaard portret of bijvoorbeeld een gezins- of kinderportret. Een standaard portret zal sneller klaar zijn dan bijvoorbeeld een gezinsportret of een kinderportret. Dit komt doordat kinderen minder stil zullen zitten tijdens het maken van de foto en er dus meerdere foto’s moeten worden gemaakt voordat er een aantal goede exemplaren tussen zitten.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een portretfotograaf door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.