Bruidsfotograaf tips

Bruidsfotograaf tipsTrouwen, dat is iets wat je maar één keer in je leven doet. Natuurlijk wil jij dat die bijzondere dag van jullie mooi wordt vastgelegd zodat je er na vele jaren nog naar kan terugkijken en nog even kan nagenieten van die mooie dag. Het is dan ook zaak dat je een fotograaf inhuurt die verstand van zaken heeft. We geven je wat goede tips die je nodig hebt als je een bruidsfotograaf gaat inhuren.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Wat zijn de kosten van een bruidsfotograaf

Voordat we ingaan op de adviezen voor het inhuren van een bruidsfotograaf geven we je eerst wat inzicht in de kosten van een bruidsfotograaf. We keken daarbij naar de gemiddelde prijzen voor een bruidsfotograaf.

Welk product of welke dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Kosten van een bruidsfotograaf, per dag, gebaseerd op een werkdag van 8 uur. Per dag Tussen 600 en 750 euro
Kosten van een bruidsfotograaf, voor gemaakte kilometers binnen Nederland van en naar de trouwlocatie Per kilometer Tussen 0,20 en 0,23 per kilometer
Kosten van het ontwikkelen en afdrukken van de trouwfoto’s Afhankelijk van het aantal afgesproken foto’s Tussen 700 en 850 euro

 

Hoeveel jaar ervaring heeft de fotograaf

Ga je een fotograaf inhuren voor een trouwerij, dan wil je natuurlijk wel dat de hele dag zo mooi mogelijk wordt vastgelegd. Hoe goed een fotograaf hierin is, is afhankelijk van het aantal jaren ervaring wat de fotograaf heeft. Je zal dan ook meer moeten betalen voor een erg ervaren fotograaf dan voor een onervaren fotograaf. Het resultaat zal er echter wel naar zijn.

Controleer de portfolio van een fotograaf

Iedere fotograaf heeft een portfolio waarin zijn werkstukken liggen vastgelegd. Je kan een dergelijke portfolio inzien op het internet, maar je kan ook vragen of de fotograaf deze wil meenemen wanneer hij voor een voorbespreking bij  jullie langs komt. Het is geen teken van wantrouwen om de portfolio te vergelijken met die van een andere fotograaf. Het helpt jullie bij het maken van een goede keuze.

Waar komt de fotograaf vandaan

Ga je een bruidsfotograaf inhuren, dan is het goed om te kijken waar deze vandaan moet komen. Je kan kiezen voor een fotograaf die uit je eigen regio komt, maar je kan ook kiezen voor een fotograaf die van de andere kant van het land moet reizen. Je zal in dat laatste geval aanmerkelijk meer reiskosten in de vorm van kilometers moeten betalen dan aan een fotograaf die uit je eigen regio komt. Ook zal de fotograaf die ver moet reizen geen tweede opdracht meer kunnen aannemen op de dag die hij voor jullie bruiloft moet inplannen. Hij zal dan ook een hele dag reserveren voor jullie en deze ook in rekening brengen.

Wat gebeurt er naderhand met de foto’s

Een bruidsfotograaf zal heel veel foto’s maken tijdens een trouwerij. Het is goed om van tevoren vast liggende afspraken te maken met de fotograaf. Zo kan je afspreken hoeveel foto’s er gewoon worden afgedrukt, hoeveel er op een canvas komen te staan voor in de huiskamer en hoeveel er in een album komen te staan. Je kan ook afspreken dat de foto’s allemaal op USB wordt geleverd waarna je ze zelf kan gaan bewerken.

Moet er een album worden afgedrukt

Een bruidsfotograaf kan ook voor jou een aantal foto’s laten afdrukken in een album. In dat geval zal de prijs hiervan afhangen van een aantal zaken. De uitvoering van het foto album – eenvoudig, normaal of luxe – komt aan bod, maar ook de dikte van het foto album. Dit zijn allemaal zaken die de hoogte van de prijs van een foto album bepalen. Het scheelt jou weer een hoop werk om het foto album te laten afdrukken door een fotograaf.

Waar worden de trouwfoto’s gemaakt

Voor de fotoshoot is het goed om van tevoren een aantal locaties in je gedachten te hebben. Ons klimaat is nogal grillig, en een regenbui komt dus niet van pas wanneer je op een buitenlocatie je trouwfoto’s laat maken. Bedenk dan ook goed waar je de trouwfoto’s laat maken. Is het een locatie waar je entree moet betalen, dan zal je ook voor de trouwfotograaf de entree moeten betalen. Is het een locatie waar je parkeerkosten moet betalen, dan zal je die ook voor de trouwfotograaf moeten betalen. Bedenk je ook dat er genoeg ruimte en gelegenheid moet zijn om de trouwfoto’s te maken. De fotograaf moet wellicht van tevoren een keer gaan kijken om te zien wat de beste plekken zijn om te fotograferen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een fotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig via één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere vrijblijvende offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren en is dus meer dan de moeite waard.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.