Kosten bruidsfotograaf

Kosten bruidsfotograafHet klinkt heel standaard maar je trouwdag is de mooiste dag van je leven. Het spreekt dan ook voor zich dat jij je trouwdag wil herinneren aan de hand van mooie foto’s die door de professionele fotograaf zijn gemaakt. Je trouwdag is een kostbaar moment. Er moeten keuzes gemaakt worden voor een trouwlocatie, trouwjurk, trouwringen en wat al niet meer. De fotograaf is ook een onderdeel van die voorbereidingen en keuzes. Wil jij een goede trouwfotograaf hebben, dan doe je er goed aan om deze bijtijds te bespreken. Een goede fotograaf is namelijk enorm gewild. Wij hebben voor je uitgezocht waar je op moet letten wanneer je een bruidsfotograaf inhuurt en hoeveel je ervoor kwijt zal zijn.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Wat zijn de kosten van een bruidsfotograaf

Als jij de keuze voor een bruidsfotograaf gaat maken beland je in een soort oerwoud. Vele amateur- en professionele fotograven zullen je hun diensten aanbieden en daar zullen ze heel diverse tarieven voor hanteren. Het is aan jou om het kaf van het koren te onderscheiden. Hoe vind jij een bruidsfotograaf die jullie trouwdag geheel naar jullie wensen zal vastleggen. We hebben je een handje geholpen en zijn in de wereld die trouwfotografie heet gedoken. Onze bevindingen zullen je een stuk op weg helpen om straks een goede keuze te kunnen maken. Allereerst raden we je aan om bij de keuze voor een bruidsfotograaf goed om je heen te informeren. Bij stellen in jullie omgeving die (pas) getrouwd zijn valt een schat aan informatie te krijgen. Ze hebben waarschijnlijk allemaal deze zoektocht naar een fotograaf gedaan en zullen maar wat graag met jullie delen wat het resultaat hiervan was.
Als je wil weten wat de kwaliteit is van de fotografie kunsten van een bruidsfotograaf kan je het beste de trouwfoto’s zelf bekijken. Je vraagt dan aan het betreffende bruidspaar of de foto’s ook overeen kwamen met hun wensen voor wat betreft de fotografie. Het is immers belangrijk dat een fotograaf er ook goed in slaagt om een trouwdag vast te leggen volgens de wensen van het bruidspaar zelf. Hebben jullie een bruidsfotograaf op het oog maar zijn er geen bekenden van jullie die gebruik maakten van de diensten van deze fotograaf, dan kan je altijd kijken in een portfolio. Deze portfolio zal doorgaans online staan op de website van de fotograaf, maar veel fotograven hebben ook een portfolio bij zich wanneer ze bij jullie langs komen. Het is altijd goed om hier naar te kijken. Je kan gelijk zien of je met een ervaren fotograaf te maken hebt. Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt zal zijn aan een fotograaf. We hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Welke dienst neem je af Wat is de eenheid Wat is de prijs per eenheid
Professionele fotograaf uur Tussen 60 en 100 euro, kosten afhankelijk van ervaring van de fotograaf
Professionele fotograaf voor een korte reportage van 1 tot 1,5 uur Reportage Tussen 60 en 80 euro, kosten afhankelijk van ervaring van de fotograaf
Professionele fotograaf voor een trouwreportage van een dagdeel Dagdeel Tussen 400 en 600 euro , kosten afhankelijk van ervaring van de fotograaf
Professionele fotograaf voor een trouwreportage van een hele dag Hele dag Tussen 800 en 1000 euro kosten afhankelijk van ervaring van de fotograaf
  • Als je zelf jouw trouwfoto’s laat afdrukken. Wil je zelf jouw trouwfoto’s laten afdrukken, dan bestel je de foto’s op een USB stick. Je maakt dan zelf een selectie en je stelt zelf een album samen.
  • Als je liever een kant en klaar trouwalbum ontvangt. Krijg jij het liefste de hele herinnering aan jullie trouwdag in een album van de fotograaf, dan is dit mogelijk. Uiteraard worden hier meerkosten voor berekend.

Hoe is het prijskaartje van een bruidsfotograaf samengesteld

Hoeveel jij gaat betalen voor een bruidsfotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe ervaren is de fotograaf. Een fotograaf die net begint met reportages maken zal nog weinig ervaring hebben. Dit heeft zijn weerslag op de prijs. Een fotograaf met weinig ervaring zal aanmerkelijk minder berekenen dan een fotograaf die kan bouwen op een schat aan ervaring. Een fotograaf met een ruime ervaring zal een hogere prijs berekenen maar de kwaliteit van de foto’s zal er dan ook naar zijn.
  • Keuze 2: Hoe lang is de fotograaf aanwezig. Wil jij voornamelijk een standaard trouwreportage op locatie en een paar foto’s van de plechtigheid zelf, dan heb je de fotograaf voor slechts een paar uren nodig. Wil je dat de fotograaf de hele dag aanwezig is om alles vast te leggen, dan zal je een afspraak voor de opdracht voor een hele dag moeten maken.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelst bespaar je op een bruidsfotograaf door online offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.