Iranese bruidsfotografie kosten

Iranese bruidsfotografie kostenEen trouwerij is iets wat op alle delen van de wereld op een unieke manier wordt gevierd. Er is één ding waarin onze westerse cultuur zich onderscheidt van de Iranese cultuur. De trouwerij wordt niet – zoals in ons land – klein, intiem en op één dag gevierd. Een Iranese trouwerij is een groots evenement waarbij meerdere dagen feest wordt gevierd. Zo’n groots feest wil je natuurlijk laten vastleggen zodat je er in de jaren erna nog van kan nagenieten. De beste methode om dit te doen is door een Iranese bruidsfotograaf. We keken naar de kosten die zo’n Iranese bruidsfotograaf met zich meebrengt.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een Iranese bruidsfotograaf

Een Iranese bruidsfotograaf inhuren is een verhaal apart wanneer je het vergelijkt met een westerse bruiloft. Het juridische deel vindt plaats op de eerste dag van de trouwerij. Allereerst is daar het gedeelte voor de gemeente en vervolgens is daar het gedeelte waar de echtgenoten en hun ouders de huwelijkscontracten ondertekenen. De 3 tot 7 dagen daarna worden gevuld met feesten waarbij de bruid in wisselende kledij aanwezig is. In een speciale trouwzaal vinden huwelijk en feestelijkheden plaats. Het bruidspaar is gedurende het hele huwelijksfeest wel steeds bij elkaar. Er is geen sprake van een apart feest voor de mannen en vrouwen. We keken voor jou naar de kosten van de Iranese bruidsfotograaf waarbij we rekening houden met de bovenstaande zaken. We kwamen tot de volgende bevindingen.

 

Welk product of dienst neem je af Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Bruidsfotograaf voor 4 tot 8 dagen op meerdere locaties. Per dag 750 euro
Bruidsfotograaf uit Iran wanneer deze wordt ‘ingevlogen’ om de trouwerij vast te leggen Per retourticket Tussen 300 en 600 euro
Verblijfkosten bruidsfotograaf uit Iran wanneer deze wordt ‘ingevlogen’ om de trouwerij vast te leggen Per hotelovernachting  Tussen 125 en 175 euro
Ontwikkelen en afdrukken van de trouwfoto’s Afhankelijk van het aantal trouwfoto’s Tussen 850 en 2000 euro

 

  • Als je een fotograaf uit Nederland wil inhuren. Je kan er bij een Iranese bruiloft uiteraard voor kiezen om een fotograaf uit Nederland in te huren. Deze is echter niet gespecialiseerd in Perzische bruiloften en kent de rituelen die daarbij komen kijken niet. De fotograaf zal daardoor waarschijnlijk de verkeerde zaken vastleggen op de foto waardoor je met een trouwreportage komt te zitten die niet volledig is. Je kan een trouwdag nooit meer overdoen.
  • Als je een fotograaf uit Iran laat invliegen. Wil jij je Iranese bruiloft goed vastgelegd hebben, dan laat je een fotograaf uit Iran invliegen. Deze is gewend om een lang bruiloftsfeest vast te leggen en hij weet welke rituelen er worden uitgevoerd. Daarnaast weet de fotograaf welke zaken er moeten worden gefotografeerd bij een Iranese bruiloft. Hij spreekt de taal en dat is wel zo gemakkelijk in de communicatie met de familie.

Hoe is het prijskaartje van een Iranese bruidsfotograaf samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Iranese bruidsfotograaf wordt bepaald aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel fotografen huur je in. Een Perzisch huwelijk is een feest waarbij behoorlijk wat gasten langs komen. Je mag er vanuit gaan dat er honderden genodigden zullen zijn op het feest. Wil je dat die allemaal mooi op de trouwfoto’s komen te staan, dan heb je wellicht aan één trouwfotograaf niet genoeg. Er zijn huwelijken bekend waarbij meerdere trouwfotografen aanwezig waren om alles en iedereen op de foto vast te leggen.
  • Keuze 2: hoeveel locaties zijn er. Op iedere trouwlocatie zal de fotograaf zijn apparatuur moeten installeren en instellen. Dit zijn kostbare zaken. Bovendien moet er door de fotograaf of fotografen heen en weer tussen de diverse locaties worden gereden. De kosten hiervan komen uiteraard voor jouw rekening.
  • Keuze 3: Waar komt de fotograaf vandaan. Je zou dus genoegen kunnen nemen met een Nederlandse trouwfotograaf die het ‘wel aandurft’ om een dergelijk omvangrijk feest vast te leggen. Je loopt dan een groot risico op een mislukte trouwreportage. Huur je een bruidsfotograaf die je laat invliegen vanuit Iran, dan betaal je voor de fotograaf niet alleen het loon voor een aantal dagen werken, maar ook de volledige reis- en verblijfskosten. De fotograaf kan uiteraard gewoon meevliegen met overige genodigden. Wellicht valt er op een aantal plekken in het vliegtuig bij elkaar korting te bedingen bij de vliegmaatschappij.
  • Keuze 4: Hoeveel foto’s laat je afdrukken. Tijdens een Iranese trouwerij worden er honderden, zo niet duizenden foto’s gemaakt. Het is aan jou hoeveel je er ook daadwerkelijk laat ontwikkelen en afdrukken. Hier komen uiteraard kosten bij kijken.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een Iranese bruidsfotografie door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op die je op je gemak met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.