Kosten kina fotograaf

Kosten kina fotograafHuwelijken worden overal ter wereld gesloten. Bij een huwelijk horen in veel landen speciale ceremonies. Een Turkse trouwerij bestaat uit een feest wat 3 dagen duurt. De tweede dag is het feest van de kina. Hierbij wordt de bruid versierd met henna voor haar huwelijk. Gasten krijgen soms ook henna op ter gelegenheid van het huwelijk. Dit is een feestelijkheid waarbij een prachtig kunstwerk van henna op de huid van de bruid wordt aangebracht. Het is bedoeld om de bruid extra mooi te maken en om haar geluk te wensen tijdens haar huwelijk. Een speciaal evenement zoals kina is mooi om te laten vastleggen. Je kan een kina fotograaf inhuren om deze dag onvergetelijk te maken.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een kina fotograaf

Kina is een vast onderdeel van de Turkse huwelijkstraditie. Het is gewoonte dat een hele trouwerij wordt vastgelegd op de foto, inclusief de kina. Het is dan ook een onderdeel van de kosten van een totaal Turks huwelijksfeest. We keken voor je wat een kina fotograaf kost, en hoe het prijskaartje ervan is samengesteld.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Kina fotograaf voor een fotoshoot van een dag a 8 uur Per dag Tussen 700 en 850 euro
Kina fotograaf voor foto’s van de avond a 4 uur Per avond Tussen 450 en 700 euro
Een kina fotograaf laten ‘invliegen’ voor de kina foto’s vanuit Turkije Per retourticket Turkije-Nederland Tussen 500 en 600 euro
Een kina fotograaf die is ‘ingevlogen’ laten overnachten in een hotel Per hotelovernachting Tussen 125 en 200 euro
Ontwikkelen en afdrukken foto’s door een kina fotograaf Afhankelijk van het aantal foto’s Tussen 700 en 1500 euro
  • Als je een kina fotograaf uit Nederland inhuurt. Je kan een kina fotograaf uit Nederland inhuren. Je hoeft in dat geval geen extra reiskosten te maken en de fotograaf kan snel ter plaatse zijn voor de foto’s. Er kan echter wel een probleem komen wanneer er zaken besproken moeten worden met de familie. Een Nederlandse fotograaf zal niet altijd voldoende de Turkse taal hiervoor beheersen.
  • Als je een kina fotograaf laat invliegen. Bij een Turkse trouwerij komt er behoorlijk wat familie over. De kina fotograaf kan prima meevliegen met het gezelschap. Je betaalt weliswaar een bedrag voor het vliegticket, maar de fotograaf zal wel een prachtige fotoreportage afleveren. Bedenk je ook dat de prijzen voor een fotograaf naar Nederlandse normen zijn aangegeven. Een Turkse kina fotograaf zal aanmerkelijk minder berekenen wat betreft het uurloon.

Hoe is het prijskaartje van een kina fotograaf samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een kina fotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Waar komt de fotograaf vandaan. Een kina fotograaf kan je vanuit Turkije laten invliegen. Je weet dan heel zeker dat de fotograaf alle ervaringen heeft met een kina en dat er een mooie fotoreportage zal worden afgeleverd waar je vele jaren later nog met plezier naar zal kijken. Je betaalt dan echter wel een vliegticket, en daarnaast betaal je in zo’n geval voor de overnachtingen van de kina fotograaf wanneer er niet op de dag zelf weer terug gevlogen kan worden.
  • Keuze 2: Wat is het tarief van de fotograaf. Een Nederlandse fotograaf zal best een behoorlijk tarief berekenen zoals op het schema terug te vinden is. Een Turkse fotograaf hanteert doorgaans andere lagere tarieven waardoor het totale kostenplaatje veel goedkoper zal uitvallen. Ook de kosten van het ontwikkelen en afdrukken van foto’s door een Turkse kina fotograaf kunnen zomaar lager uitvallen.
  • Keuze 3: Hoeveel gasten komen er. Bij een kina feest zijn weliswaar alleen de bruid, haar vrouwelijke familieleden en vriendinnen aanwezig; het is alsnog een behoorlijk grote groep. Wanneer je wil dat alle gasten mooi op de foto komen heb je wellicht aan één fotograaf niet eens genoeg. In dat geval is het misschien wel nodig dat er een tweede fotograaf aan te pas komt om alles mooi vast te leggen.
  • Keuze 4: Hoeveel ervaring heeft de kina fotograaf. Kina is een eeuwenoud ritueel wat enorm veel kracht en schoonheid in zich heeft. Je hebt een goede fotograaf nodig om dit alles tot uitdrukking te brengen. Het aantal jaren ervaring van de kina fotograaf speelt dan ook zeker een rol. Voor een ervaren fotograaf ben je echter aanmerkelijk meer kwijt dan voor een beginnende fotograaf.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een kina fotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel snel via één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes waar jij je voordeel mee kan doen. Wanneer je deze offertes goed met elkaar vergelijkt kan dit je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.