Duitse bruidsfotograaf kosten

Trouwen, het is iets wat je maar één keer in je leven doet. Overal ter wereld wordt getrouwd en overal gaat het er anders aan toe. Bij onze oosterburen, in Duitsland zou je verwachten dat een trouwerij gelijkenis heeft met een Nederlandse gelijkenis. Dit is niet helemaal waar. Een Duitse trouwerij verloopt op geheel unieke wijze. Om een dergelijke trouwerij mooi vast te leggen is het een goed idee om een Duitse bruidsfotograaf in te huren.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een Duitse bruidsfotograaf

Wanneer je een bruiloft laat fotograferen is het goed om de keuze van een bruidsfotograaf weloverwogen te maken. Je wil uiteraard een fotograaf hebben die de hele bruiloft mooi weet vast te leggen en daarbij wil je dat alle zaken die belangrijk zijn de revue passeren bij het fotoverslag naderhand. Een Duitse bruidsfotograaf heeft een specifiek kostenplaatje. We hebben de kosten voor je op een rijtje gezet.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een Duitse bruidsfotograaf per dag, voor een traditioneel Bruidsfeest van twee dagen Per dag Tussen 750 en 800 euro
Reiskosten voor een Duitse bruidsfotograaf wanneer je deze laat ‘invliegen’ vanuit Duitsland Per retour Tussen 150 en 300 euro
Hotelkosten voor een Duitse bruidsfotograaf wanneer je deze laat ‘invliegen’ vanuit Duitsland Per overnachting Tussen 125 en 175 euro
Ontwikkelen en afdrukken van de foto’s van de Duitse bruiloft Afhankelijk van het aantal foto’s Tussen 600 en 900 euro

 

  • Als je een Nederlandse fotograaf inhuurt om een Duitse bruiloft te fotograferen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een Nederlandse fotograaf in te huren om een Duitse bruiloft te fotograferen. De kans is alleen groot dat de fotograaf denkt dat het om een traditionele Nederlandse bruiloft gaat en dat echt belangrijke momenten dus niet of niet goed worden vastgelegd. Ook het taalverschil kan je parten spelen.
  • Als je een Duitse fotograaf inhuurt om de Duitse bruiloft te fotograferen. Ga je een Duitse fotograaf inhuren om de Duitse bruiloft te fotograferen, dan weet je zeker dat de fotograaf geen bijzonder moment van de totale trouwerij zal missen. De fotograaf spreekt de taal van het bruidspaar en de gasten wat voor een goede communicatie zorgt. De fotograaf zal echter wel tijdens het werk moeten overnachten in een hotel en eventueel moet de fotograaf een vlucht per vliegtuig maken. Deze kosten moet jij uiteraard betalen.

Hoe is het prijskaartje van een Duitse bruidsfotograaf samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Duitse bruidsfotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt.

  • Keuze 1: hoeveel fotografen huur je in. Een Duitse bruiloft is behoorlijk groots opgezet. Er komen vaak honderden gasten. Wil jij dat die allemaal mooi op de foto komen te staan, dan heb je wellicht meerdere bruidsfotografen nodig om alles goed vast te leggen. Je moet de kosten per fotograaf dan dus vermenigvuldigen met het aantal fotografen wat er aanwezig is.
  • Keuze 2: Hoeveel locaties zijn er. De trouwfotograaf zal op elke locatie zijn apparatuur moeten klaarzetten en installeren. Vervolgens moet hij ook van de ene naar de andere locatie reizen om de foto’s te maken en de bruiloft vast te leggen. De kosten van het heen en weer reizen maar ook de kosten van het op en afbouwen van de fotoapparatuur en het instellen ervan komen voor jouw rekening.
  • Keuze 3: Wil je per locatie een eigen fotograaf. Bij een Duitse trouwerij zijn doorgaans twee tot drie locaties betrokken. Er is een ruimte waar de mannen een soort vrijgezellenavond vieren. Daarnaast is er een zaal waar de vrouwen een feest vieren. De tweede dag is het feest gezamenlijk. Wil jij alles op de foto hebben, dan zal je wellicht per locatie een eigen fotograaf nodig hebben.
  • Keuze 4: Waar komt de fotograaf vandaan. Vier jij de trouwerij net over de grens, dan is het voor de fotograaf gemakkelijk aan te reizen naar de trouwerij toe. Je zal dan kilometerkosten moeten vergoeden. Moet de bruidsfotograaf echter vanaf de andere kant van Duitsland reizen, dan zal je mogelijk vliegtickets moeten vergoeden. Bovendien zal je in dat geval verblijfskosten in een hotel moeten betalen. De kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen afhankelijk van het type locatie.
  • Keuze 5; Is de fotograaf ‘vriend van de familie’. Huur je een bevriende fotograaf in, dan kan je een aantal kosten schrappen in het totale kostenplaatje. De verblijfskosten zullen vaak komen te vervallen omdat de fotograaf bij vrienden of familie logeert. De fotograaf kan soms meereizen met andere gasten uit Duitsland waardoor deze geen reiskosten hoeft te declareren.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een Duitse bruidsfotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig door één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan meerdere vrijblijvende offertes in je mailbox die je op je gemak kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.