Chinese bruidsfotograaf kosten

Chinese bruidsfotograaf kostenHuwelijken worden in alle culturen voltrokken. Wat heel kenmerkend is, is het feit dat een huwelijk in elke cultuur weer anders wordt beleefd. We keken specifiek naar een Chinees huwelijk en naar wat daar bij komt kijken. We keken ook naar iets wat een dergelijk belangrijk moment in het leven van een Chinees bruidspaar vastlegt; de Chinese bruidsfotograaf. We keken naar de kosten van een dergelijke fotograaf, en we keken ook naar de samenstelling van het totale prijskaartje.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Wat zijn de kosten van een Chinese bruidsfotograaf

Een Chinese bruiloft verloopt behoorlijk anders dan een Nederlandse bruiloft. In ons land is het de gewoonte dat familie en vrienden wel zijn betrokken bij de bruiloft, maar dat ze er doorgaans geen actieve rol bij spelen. Bij een Chinese bruiloft ligt dit anders. De familie en vrienden bepalen vaak niet alleen wie de huwelijkskandidaat is; ze nemen ook actief deel aan de onderdelen van de trouwerij. We keken naar de kosten van een Chinese bruidsfotograaf met de bovenstaande feiten in onze gedachten. We gingen bij alle kostprijzen uit van de tarieven van een Chinese bruidsfotograaf uit Nederland.

 

Welk product of dienst neem je af Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een Chinese bruidsfotograaf die per dag van 8 uur wordt ingehuurd om de trouwerij vast te leggen. Per dag Tussen 750 en 800 euro
Een Chinese bruidsfotograaf die wordt ‘ingevlogen’ uit China om de trouwdag vast te leggen, prijs op basis van retourticket. Per retourticket Beijing – Schiphol Tussen 460 en 700 euro
Een Chinese bruidsfotograaf die wordt ingevlogen uit China; prijs van een overnachting in een hotel Per hotelovernachting Tussen 125 en 200 euro
Kosten voor het ontwikkelen en afdrukken van foto’s van de bruiloft Afhankelijk van het aantal foto’s Tussen 500 en 700 euro

 

  • Als je een Hollandse fotograaf inhuurt voor de fotografie. Je kan ervoor kiezen om een Hollandse fotograaf in te huren om een Chinese bruidsfotografie te laten uitvoeren. De kans is in dat geval groot dat de fotograaf zo gefascineerd raakt door alles wat er qua rituelen en uiterlijk van een Chinese bruiloft komt kijken dat de verkeerde zaken gefotografeerd worden. Ook kan de taalbarrière een belangrijke rol spelen. Je kan dan met een bruidsreportage komen te zitten die niet naar wens is.
  • Als je een Chinese fotograaf laat invliegen. Je kan er ook voor kiezen om een Chinese bruidsfotograaf in te laten vliegen vanaf Beijing. Je betaalt in dat geval extra de kosten van een vliegticket en je zal ook de kosten van een aantal hotelovernachtingen moeten vergoeden. Houd er rekening mee dat we de Nederlandse tarieven voor een fotograaf hebben gehanteerd. De kans is groot dat een Chinese bruidsfotograaf een lager tarief hanteert voor zijn diensten, waardoor de kosten van een vliegticket en hotelovernachtingen worden vereffend.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Chinese bruidsfotograaf bepaal je voor een groot deel zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Waar komt de fotograaf vandaan. Het land waar de fotograaf vandaan komt speelt bij het inhuren van een Chinese bruidsfotograaf nogal een grote rol. Je kan ervoor kiezen om een fotograaf uit eigen land in te huren. Doorgaans zal deze minder ervaring met de Chinese cultuur hebben. Je kan ook kiezen om een fotograaf uit China te laten overvliegen. In dat geval heb je een fotograaf die precies weet waar hij op moet letten bij het maken van een foto reportage. Bovendien spreekt een echte Chinese bruidsfotograaf de taal, waardoor er geen sprake is van een taalbarrière. Je moet dan echter wel de reiskosten en overnachtingen betalen.
  • Keuze 2: Naar welke norm worden de tarieven gehanteerd. Een Nederlandse bruidsfotograaf zal doorgaans tarieven hanteren voor zijn werk zoals in het bovenstaande schema zijn opgenomen. In China ligt het uurloon van een fotograaf behoorlijk lager. Het is dan ook redelijk om aan te nemen dat een Chinese bruidsfotograaf een veel lager tarief zal hanteren voor een paar dagen werk. Dit kan zomaar honderden euro’s per dag schelen.
  • Keuze 3: Hoeveel gasten komen er op de trouwerij. Bij een Chinese bruiloft komen doorgaans enorm veel gasten. Deze komen ook ingevlogen vanuit Beijing. Een bruiloft met zodanig veel gasten moet dan ook goed op de foto worden vastgelegd. Je zal wanneer er echt honderden gasten komen niet kunnen volstaan met één fotograaf om alles vast te leggen. Het kan zomaar zo zijn dat je bijvoorbeeld twee of zelfs meer fotografen nodig hebt om iedereen die dag mooi op de foto te krijgen.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een Chinese bruidsfotograaf door offertes op te vragen. Die doe je via één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op die je thuis op je gemak kunt vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren en is dus absoluut de moeite waard.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.