Indiase bruidsfotograaf kosten

indiase fotograafTrouwen is iets wat overal ter wereld gebeurt. Het is opvallend dat er behoorlijk wat culturen zijn. In iedere cultuur heeft het huwelijk een eigen betekenis. Het huwelijk wordt ook in iedere cultuur anders gevierd. We willen nu met je kijken naar een Indiase bruiloft met een Indiase bruidsfotograaf. Hierbij kijken we dan heel speciaal naar de zaken waar een Indiase bruidsfotograaf aan moet voldoen. We hebben het voor je op een rijtje gezet, samen met de kosten van een Indiase bruidsfotograaf.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een Indiase bruidsfotograaf

Een Indiase bruiloft duurt altijd meerdere dagen. Die kunnen over een lagere periode verspreid zijn, dus je hebt geen Indiase bruidsfotograaf nodig voor één aaneengesloten aantal dagen. We keken daarom naar het tarief van een Indiase bruidsfotograaf per dag, waardoor je zelf kan een goede optelsom kan maken.

Welk product of dienst is er nodig Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Indiase bruidsfotograaf die per dag wordt ingehuurd, op basis van 8 uur werk per dag. Gebaseerd op het dagtarief van een fotograaf van Nederlandse origine. Per dag 750 euro
Indiase bruidsfotograaf die ‘invliegt’ uit India, prijs van een retourticket Mumbai-Amsterdam Per retourticket Tussen 280n en 400 euro
Indiase bruidsfotograaf die ‘invliegt’ uit India, prijs van een hotelovernachting Per overnachting Tussen 125 en 200 euro
Ontwikkelen en afdrukken van foto’s door de fotograaf, gebaseerd op de tarieven van een Nederlandse fotograaf Afhankelijk van het aantal foto’s Tussen 700 en 800 euro
  • Wanneer je een Nederlandse fotograaf inhuurt om een Indiase bruiloft vast te leggen. Huur je voor deze klus een Nederlandse fotograaf in, eventueel van Indiase origine, dan kom je voor een ander kostenplaatje te staan dan wanneer je een Indiase bruidsfotograaf inhuurt. Je hoeft in dat geval geen vliegticket te betalen en daarnaast hoef je geen hotelovernachting te boeken.
  • Wanneer je een Indiase bruidsfotograaf laat invliegen vanuit India. Laat je een traditionele Indiase bruidsfotograaf invliegen, dan weet je zeker dat alle gebruiken en gewoontes goed worden vastgelegd voor het trouwalbum. Bovendien weet je in zo’n geval dat hij geen belangrijk moment zal missen. De Indiase taal is voor een fotograaf die je laat invliegen ook geen probleem, en communicatie is zo’n beetje het belangrijkste ingrediënt van een

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Indiase bruidsfotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe lang duurt de trouwerij. Een Hindoestaanse trouwerij zal doorgaans meerdere dagen duren. Denk er hierbij ook aan dat de verloving minstens net zo belangrijk is. Wil je dit moment ook laten fotograferen, dan heb je meermalen een fotograaf nodig. De trouwerij zelf duurt doorgaans drie dagen. Je hebt dus voor meerdere dagen een fotograaf nodig in dit geval.
  • Keuze 2: Welk tarief hanteert de fotograaf. Een land als India staat erom bekend dat de Indiase bruidsfotograaf aanmerkelijk minder verdient per dag dan in Nederland. Wil je een fotograaf laten invliegen, dan is de kans dus heel groot dat je een veel lager uurtarief kwijt zal zijn dan wanneer je gebruik maakt van een Indiase bruidsfotograaf uit Nederland. Dit vereffent vaak voor een flink deel de kosten van het invliegen en de overnachting van de fotograaf.
  • Keuze 3: Hoeveel gasten komen er. Wil je alle gasten van de trouwerij mooi laten vastleggen op de foto, dan heb je wellicht niet genoeg aan één fotograaf wanneer er heel veel gasten komen. In dat geval is het misschien de moeite waard om meerdere fotografen in te huren.
  • Keuze 4: Op hoeveel locaties wordt de bruiloft voltrokken. Doorgaans zijn bij een Indiase bruiloft meerdere locaties betrokken. Wanneer er op meerdere locaties tegelijk wordt gefeest, zoals bij het huis van de bruidegom en de bruid tegelijk, is het wellicht nodig dat er meerdere fotografen worden ingehuurd. Tevens zal per locatie de apparatuur van de Indiase bruidsfotograaf opnieuw moeten worden opgebouwd en ingesteld, wat nogal wat kosten met zich mee brengt.
  • Keuze 5: Waar komt de fotograaf vandaan. Een Indiase bruiloft is iets wat voor een Hollandse bruidsfotograaf een heel abstract begrip is. Je doet er dan ook verstandig aan om tenminste een fotograaf van Indiase origine te huren die de rituelen en gewoontes kent. In veel gevallen wordt gekozen om de Indiase bruidsfotograaf laten invliegen vanuit India. Dit lijkt veel kostbaarder maar het zal in praktijk wel meevallen. De kosten voor een dagtarief van een dergelijke fotograaf maar ook de kosten van het ontwikkelen en afdrukken van de foto’s zullen lager liggen dan in Nederland.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een Indiase bruidsfotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes die je op je gemak met elkaar kunt vergelijken. Het vergelijken van deze offertes zal je een voordeel opleveren wat kan oplopen tot 40 procent.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.