Marokkaanse bruidsfotograaf kosten

marokkaanse bruiloftTrouwen, dat doe je maar een keer in je leven. Het is dan ook een moment wat je echt moet laten vastleggen door een fotograaf om een blijvende herinnering te hebben. Trouwerijen komen in alle culturen voor. De ene cultuur zal een korte ceremonie hebben waarbij foto’s worden gemaakt. De Hollandse cultuur is daar een goed voorbeeld van. Vergeleken met een Marokkaans huwelijksfeest zijn wij heel povertjes. We keken daarom naar de kosten van een Marokkaanse bruidsfotograaf.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een Marokkaanse bruidsfotograaf

Een Marokkaanse bruiloft gaat er behoorlijk anders aan toe vergeleken met een Nederlandse bruiloft. Allereerst is daar de duur van de bruiloft. Het totale feest duurt wel 3 dagen in plaats van 1 dag. Daarnaast zijn er meerdere locaties waar de trouwerij gevierd wordt. Zo wordt er eerst gefeest door de mannen en de vrouwen apart in zalen waarna in een speciale bruidskamer de trouwerij gevierd wordt. Aan het eind is er vaak nog een gezamenlijk feest. Hoeveel het kost om een Marokkaanse bruidsfotograaf in te huren wordt dus bepaald door een aantal zaken. Vaak is er niet sprake van één bruidsfotograaf maar zullen er minimaal twee fotografen samen zijn om de trouwerij vast te leggen. We keken naar de totale kosten.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Bruidsfotograaf voor 3 dagen voor één locatie 3 dagen a 750 euro 2250 euro
Bruidsfotograaf voor 1 dag op de eerste locatie 1 dag a 750 euro 750 euro
Vlucht van Bruidsfotograaf naar Nederland wanneer er een fotograaf uit het land van herkomst wordt ‘ingevlogen’. Retourticket Tussen 150 en 250 euro
Verblijf van Bruidsfotograaf naar Nederland wanneer er een fotograaf uit het land van herkomst wordt ‘ingevlogen’ die in een hotel moet overnachten 3 nachten verblijfskosten Tussen 225 en 450 euro
Ontwikkelen en afdrukken van foto’s genomen door de fotograaf Tussen 750 en 1000 euro

 

  • Als je een fotograaf uit het land van herkomst wil. Een fotograaf uit het land van herkomst weet precies hoe een Marokkaanse bruiloft moet worden vastgelegd. Het gebeurt dan ook niet zelden dat een bruidsfotograaf uit Marokko wordt ingevlogen om de trouwerij vast te leggen. Reken in dat geval op een deel kosten voor de vlucht en het verblijf van de bruidsfotograaf tijdens de trouwerij. Deze kosten komen uiteraard voor rekening van het bruidspaar.
  • Als je een fotograaf uit eigen land wil. Wil je jullie trouwerij laten vastleggen door een fotograaf uit Nederland; dan kan je de kosten van de vlucht en het hotel besparen. Je betaalt dan de kosten van drie dagen een bruidsfotograaf waarbij twee fotografen nodig zijn.

Hoe is het prijskaartje van een Marokkaanse bruidsfotograaf samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor een Marokkaanse bruidsfotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

Keuze 1: Hoeveel fotografen wil je inhuren. Wanneer je de hele trouwerij met alle facetten wil laten vastleggen zal je meerdere fotografen nodig hebben om de eerste twee dagen te fotograferen. Je kan kiezen voor twee fotografen maar je kan ook kijken of er zoveel gasten zijn dat je meer fotografen nodig hebt.

Keuze 2: Hoeveel gasten zijn er. Een Marokkaanse bruiloft wordt groots gevierd en er zullen behoorlijk wat gasten op alle drie de dagen aanwezig zijn. Heb je zoveel gasten en is er zoveel te zien dat één fotograaf per locatie niet genoeg is, dan kan het zijn dat je meer fotografen nodig hebt om alles vast te leggen.

Keuze 3: Hoeveel locaties zijn er. Een Marokkaanse bruiloft vindt plaats op meerdere locaties. De fotograaf zal heen en weer moeten reizen tussen de diverse locaties en daar zijn kosten aan hebben. Deze kosten zal jij moeten vergoeden tijdens de werkzaamheden van de fotograaf.

Keuze 4: Waar komt de fotograaf vandaan. Wanneer je een bruidsfotograaf gaat inhuren kan je natuurlijk kiezen voor een fotograaf uit Nederland. Deze zal weinig ervaring hebben met een Marokkaanse bruiloft en de belangrijkste delen ervan wellicht missen of verkeerd vastleggen. Je kan ook kiezen voor het laten invliegen van een fotograaf uit Marokko. We gingen bij de prijs van het vliegen uit van één fotograaf die een retourvlucht Casablanca heeft geboekt. Hoeveel meer fotografen je hebt gehuurd, hoeveel meer retourvluchten je moet betalen.

Keuze 5: Waar overnacht de bruidsfotograaf. De bruidsfotograaf zal ergens moeten overnachten tijdens de opdracht. We gingen er vanuit dat de fotograaf in een hotel in de buurt overnacht. Wanneer het echter een bekende van de familie is kan het nog zomaar zijn dat de fotograaf bij familie overnacht. De kosten van een hotel kunnen in dat geval achterwege blijven.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste kan je besparen op de kosten van een bruidsfotograaf door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan vrijblijvend meerdere offertes op die je met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel van wel 30 procent opleveren.

 

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.