Belgische bruidsfotograaf kosten

Trouwen is iets wat overal ter wereld gebeurt. Overal gebeurt het op een eigen unieke manier. In ons land is trouwen iets wat je nog ‘klein en intiem’ kan houden. Je viert het feest met een aantal gasten, variërend van 30 tot 200 personen. We zijn niet het enige land waar zo getrouwd wordt. Ook in België wordt een trouwfeest summier gevierd. Je wil natuurlijk wel dat een trouwerij een dag is om nooit te vergeten. Om die reden huur je een bruidsfotograaf in. De bruidsfotograaf zal de trouwdag op de foto vastleggen zodat je naderhand alle mooie momenten nog eens de revue kunt laten passeren.

*Tip:

→ Wat kost een fotograaf exact? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van lokale fotografen.

Hoeveel kost een Belgische bruidsfotograaf

En Belgische bruiloft vraagt uiteraard om een fotograaf die precies weet wat er op de foto moet worden gezet. Hoewel dit niet heel veel zal verschillen van een Nederlandse bruiloft hebben we voor je gekeken naar de kosten van een Belgische bruidsfotograaf. Dit zal namelijk op bepaalde punten alsnog kunnen afwijken van een Nederlandse bruidsfotograaf.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid zijn de kosten berekend Wat is de prijs per eenheid
Een Belgische bruidsfotograaf voor een hele dag, bestaande uit 8 uren werk Per dag Tussen 750 en 800 euro
Een Belgische bruidsfotograaf die ‘invliegt’ vanuit België, per vliegtuig Per retourticket Tussen 35 en 60 euro
Een Belgische bruidsfotograaf die blijft overnachten wanneer er toch meerdere dagen moet worden gefotografeerd Per hotelovernachting Tussen 125 en 150 euro
Ontwikkelen en afdrukken trouwfoto’s Afhankelijk van het aantal en de gemaakte afspraken Tussen 700 en 850 euro

 

  • Als je een Belgische bruidsfotograaf inhuurt in Nederland. De verschillen tussen een Nederlandse trouwerij en een Belgische trouwerij zijn niet zo dramatisch groot dat er een aparte Belgische bruidsfotograaf hoeft te worden ingehuurd. Je kan kiezen om een Nederlandse fotograaf in te huren. Zorg er wel voor dat de fotograaf de Belgische taal machtig is, om communicatieproblemen te voorkomen.
  • Als je een Belgische bruidsfotograaf laat ‘invliegen’. Je kan er ook voor kiezen om een bruidsfotograaf van Belgische origine te laten invliegen. Je moet in dat geval naast de normale tarieven rekenen op een vliegticket en eventueel een hotelovernachting. Dit zijn zaken die voor jouw rekening komen. Je weet dan zeker dat eventuele lokale gewoontes bij een trouwerij eveneens in beeld verschijnen.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een Belgische bruidsfotograaf bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Uit welke streek in België komt het bruidspaar. Het mag dan zo zijn dat in België het verloop van een bruiloft aardig overeenkomt met dat van een Nederlandse bruiloft; er zijn nog altijd bepaalde lokale gewoonten die gerespecteerd worden. Een Belgische bruidsfotograaf zal daar wel rekening mee moeten houden. Zijn het heel specifieke zaken, dan zal je wellicht geen genoegen moeten nemen met een Hollandse bruidsfotograaf. Je moet in dat geval een Belgische bruidsfotograaf inhuren.
  • Keuze 2: Hoeveel gasten komen er op de bruiloft. Heb je een bruiloft waar heel veel gasten naar toe komen, dan is het lastig voor één fotograaf om iedereen mooi op de foto te zetten. Je zal in dat geval wellicht twee fotografen nodig hebben om de hele bruiloft mooi te fotograferen.
  • Keuze 3: Hoeveel locaties zijn er. Een fotograaf zal op één dag waarschijnlijk meerdere locaties moeten bezoeken. Het aantal locaties bepaalt voor een deel de kosten van de fotograaf. Deze zal namelijk op alle locaties zijn apparatuur moeten instellen en hij zal op iedere locatie moeten kijken wat de beste positie is om foto’s te nemen. Dit brengt voor een deel extra kosten met zich mee.
  • Keuze 4: Waar komt de fotograaf vandaan. Je kan ervoor kiezen om een Belgische bruidsfotograaf in te huren vanuit Nederland. Je betaalt in dat geval een veel lager stuk voor de reiskosten dan wanneer je de fotograaf laat invliegen vanuit België. Je hoeft dan bovendien waarschijnlijk geen hotelovernachting voor de fotograaf te regelen. Huur je een fotograaf die je laat invliegen, dan ben je naast de normale kosten ook het tarief van een vliegticket en eventueel een hotelovernachting kwijt.
  • Keuze 5: Welke afspraken maak je over het verwerken van de foto’s. Je kan met een Belgische bruidsfotograaf diverse afspraken maken over het verwerken van de trouwfoto’s. Hoeveel foto’s je daadwerkelijk afgedrukt wil hebben, en of je die foto’s in een trouwalbum wilt ontvangen bepaalt voor een groot deel de prijs van de totale rekening.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van een Belgische bruidsfotograaf door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent wanneer je de offertes goed met elkaar vergelijkt.

Wat kost een fotograaf?

De kosten van een fotograaf zijn niet makkelijk te bepalen. Aangezien de prijzen aanzienlijk verschillen per fotograaf is het verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Zo kun je tot wel 30% op de kosten besparen.